Möt oss
hjarnforskning-barn-ungdomar

Vår Vision

Välmående barn och unga, som på sitt eget kreativa sätt bidrar till en mer hållbar värld.


Tillsammans kan vi skapa bättre förutsättningar för dagens barn och ungdomar så att de inte bara mår bättre utan är motiverade att fortsätta utvecklas, har ett meningsfull socialt samspel med familj och vänner samt gör mer hälsosamma och genomtänkta val i livet.

Möt oss

Vår vision

Teamet bakom

Möt teamet bakom Prata med unga och läs mer om vår vision, vårt uppdrag och ramverket som vi använder. 

om-oss-prata-med-unga

Vårt Uppdrag

Vi omvandlar forskning inom psykologi och neurobiologi till applicerbara lösningar för dig som möter barn, ungdomar och unga vuxna.


Våra metoder baseras på över två decenniers erfarenhet av att driva reflekterande och stärkande samtal med barn och ungdomar och våra utbildningar grundar sig på den senaste neurovetenskapliga forskningen. 

unga-hjarnan-vart-uppdrag

Vårt Ramverk

Vi behöver ett bra ramverk som leder oss rätt i arbetet. Därför använder vi effektiva och beprövade verktyg som utgår från etablerad hjärnforskning för att förstå vad som driver barn och ungdomar och vad som påverkar deras mående.


Vårt arbete utgår bland annat från forskningen från Harvard Universitetets Center on the Developing Child. Våra utbildningar inspireras även av professor Lisa Feldman Barretts revolutionerande forskning om känslor och hjärnan.

TEAMET

Tyko Granberger

Utbildare & "Brain ninja"

Tyko är grundare och kursledare på Prata med unga. Han är coach, handledare och ledarskapskonsult och har coachat tusentals barn och unga och handlett och utbildat personal inom skola, vård och socialtjänst i snart tjugo år. 


Tyko har tidigare arbetat på Rädda Barnens Centrum för Barn och Unga i Kris. Han har även ingått i den svenska stödstyrkan, varit verksamhetschef på Fryshuset, och varit lägerchef på föreningen Maskrosbarn. Tyko arbetar även med behandlande verksamhet på uppdrag av Socialtjänsten. Tyko har lett över 40 samtalsgrupper för pojkar med fokus på neurovetenskap och emotionsmedvetenhet, samt genomfört över 300 workshops och utbildningar. 


Tyko har en Master of Science (MSc) i Internationella Relationer och en examen i Psykologi och avslutar för tillfället en mastersexamen (MSc) i Affektiv Neurovetenskap. Han har utvecklat flera prisbelönade metoder, såsom DIN BROR/DIN SYSTER och Boys Emotional and Validation - BEAV,  tillsammans med Driton Rama.  


Tyko har ett starkt driv att hjälpa vuxna, såväl professionella, ideella och vårdnadshavare, att leda och stötta barn och unga för att snabbt skapa positiv förändring. 



Linda Harasaki

linda-harasaki

E-learning & Utbildning

Linda är grundare och ansvarig för e-learning på Prata med unga. Linda är Integral Coach och specialiserad på att arbeta och verka i komplexa miljöer, i Sverige och internationellt.

Linda har en Europeisk Masterexamen från Uppsala Universitet i International Humanitarian Action och en Master of Science (MSc) i Arbetsliv och Hälsa och Rehabilitering från Mittuniversitetet Linda är även certifierad Integral Coach från Integral Coaching Canada.


Linda har verkat rådgivande för myndigheter, den ideella sektorn och näringslivet, både i Sverige och internationellt under de senaste femton åren. 


Linda brinner för att skapa en bättre och mer hållbar värld, både den inre som den yttre och under flera år drev Linda utvecklingsprogram i södra Afrika för Näringslivets Internationella Råd (NIR) men har även arbetat på organisationer som Amnesty International, Polismyndigheten och Regeringskansliet.


Utöver Prata med Unga driver Linda även  Integral Life Balance. 

Intresserad av den unga hjärnan?

Snart lanserar vi nya onlineutbildningar med fokus på hjärnan, är du intresserad av att veta mer så klicka på länken nedan!