Om oss
hjarnforskning-barn-ungdomar

Tyko Granberger

Utbildare & "Brain Ninja"

Tyko är medgrundare och kursledare på Prata med unga. Tyko är behandlare, handledare och har coachat tusentals barn och unga och handlett och utbildat personal inom skola, vård och socialtjänst i snart tjugo år. 


Tyko har tidigare arbetat på Rädda Barnens Centrum för Barn och Unga i Kris. Han har även ingått i den svenska stödstyrkan, varit verksamhetschef på Fryshuset och lägerchef på föreningen Maskrosbarn. Tyko arbetar med behandlande verksamhet på uppdrag av Socialtjänsten. Han har lett över 40 samtalsgrupper för pojkar med fokus på neurovetenskap och emotionsmedvetenhet, samt genomfört över 300 workshops och utbildningar. 


Tyko har ett starkt intresse för kopplingen mellan hjärna, sinne och kontext och har en Master of Science (MSc) i Internationella Relationer och en examen i Psykologi samt studerar för tillfället en Master of Emotion Psychology. Han har utvecklat flera prisbelönade metoder, såsom DIN BROR och Boys Emotional and Validation - BEAV,  tillsammans med Driton Rama.  


Tyko har ett starkt driv att hjälpa vuxna, såväl professionella, ideella och vårdnadshavare, att leda och stötta barn och unga för att snabbt skapa positiv förändring. Linda Harasaki

E- learning & Verksamhetsutveckling

Linda är medgrundare och ansvarig för e-learning på Prata med unga. Linda har verkat rådgivande för myndigheter, den ideella sektorn och näringslivet, både i Sverige och internationellt under de senaste femton åren. 


Linda är Integral Coach och specialiserad på att arbeta och verka i komplexa miljöer. Under flera år drev Linda utvecklingsprogram i södra Afrika för Näringslivets Internationella Råd (NIR) men har även arbetat för organisationer som Amnesty International, Polismyndigheten och Regeringskansliet.

Linda brinner för att öka kunskapen om kopplingen mellan hjärna, sinne och kontext. Hon vill förbättra möjligheterna för alla som möter barn, ungdomar och unga vuxna att arbeta utifrån en grundförståelse för hjärnan och nervsystemet.  


Linda har en Europeisk Masterexamen från Uppsala Universitet och en Master of Science (MSc) i Hälsovetenskap/Rehabiliteringsvetenskap från Mittuniversitetet. Linda är även certifierad Integral Coach från Integral Coaching Canada.SVAR INOM 24 H

Har du några frågor?

Hör av dig till oss

Vi finns här för att hjälpa till. Vare sig det gäller en allmän fråga eller något mer specifikt är du mer än välkommen att höra av dig till oss.